Telefonszám: (33) 460 056     Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.     E-mail: diesel.special@gmail.com

Diagnosztika

A járművek hibakeresése az évek elteltével teljesen megváltozott. Régen hangra, füstre vizsgáltuk az autókat, ma már a műszeres diagnosztika lépett előtérbe, minden hibakeresés ezzel kezdődik. A cégnél a diagnosztikáért ifj. Nagy István a felelős, ezeket a hibakereséseket Ő végzi el korszerű diagnosztikai programokkal. Műszaki Főiskolát végzett Győrött, ahol már a diplomamunkáját is az elektronikusan vezérelt motormenedzsmentek hibakereséséből és diagnosztizálási lehetőségeiből készítette. Ez az élete, munkája, hobbija.

Az első lépés a motormenedzsmenttel történő kapcsolatfelvétel, lekérdezés.

Fedélzeti diagnosztikával lehetőség nyílik élőadatok kiolvasására, tesztmodulok elvégzésére bizonyos komponensekre, hibakódok olvasására, törlésére.

Egy hibakód segítségével már el tudunk indulni egy hibakeresési metóduson, felhasználva szakmai tudásunkat, illetve a diagnosztika által nyújtott lehetőségeket.

Lehetőség van különböző motorfunkciók elvégzésére, mint pl. a hengerek egyenletes járás felügyeletének diagnosztikájára.

A képen jól látható, hogy a jármű hathengeres motorral szerelt, és az első henger sajnos nem jól dolgozik, itt kell keresni a hibát.

A motor megbontása után derült ki, hogy a beégett gyűrűk miatt az adott hengerben kompresszió vesztés volt.

Common rail dízel rendszerek diagnosztikája is esetenként többet kíván, mint műszeres hibakeresés.

A képen jól látható, hogy az első henger befecskendezőjének túl magas a résolaj vesztesége, ami nehéz indíthatóságot okozott.

BMW 525d motorfelújítás után, a hengerek szépen járnak, kisimult az egyenlőtlen alapjárat.

VW Sharan TDI: hullámzó alapjárat, magas fogyasztás, a motor hőfokmérő fals adatot küldött a motorvezérlőnek, emiatt jöttek a problémák.

BMW 318 TDS előtöltés állítás, adagoló felújítás után diagnosztika segítségével.

Egy jó diagnosztika az alapja a sikeres autójavításnak.

Elérhetöségeink:

Nagy István +36 30 320 9468
cégvezetö, adagoló javítás

ifj. Nagy István +36 30 498 5202
dízel technikus, dízel diagnosztikus

Telefonszám: (33) 460 056
E-mail: diesel.special@gmail.com
Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.