Telefonszám: (33) 460 056     Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.     E-mail: diesel.special@gmail.com

Common rail rendszerek javítása

A common rail rendszerek elemeinek próbapadi vizsgálatai és a lehetséges javítások elvégzése még ma is nagy kihívást jelentenek az arra vállalkozó szakemberek és műhelyek számára. A rendszer legfontosabb elemei az injektorok, amely a gyártótól függően részben vagy teljesen javíthatóak.

Delphi rendszerű injektorok javítása lehetséges, általában a kapcsoló szelep cseréje megoldja a magas résolaj veszteséget. A Delphi injektorok javítása után próbapadi bemérés ill. injektor kódolás történik. A kódokat a jármű vezérlőegységében illesztjük.

Bosch rendszerű injektorok javításának lehetőségei a legtágabbak: a kiszerelt injektorokat próbapadi bevizsgálás után, a szállított mennyiség alapján minősítjük, és a szükséges alkatrészeket cseréljük.

Szétszerelés után ultrahangos tisztításon esnek át az injektor legapróbb alkatrészei is.

Az ultrahangos tisztítás után minősítésre kerülnek az alkatrészek mikroszkóp alatt.

Az egyik legfontosabb alkatrész a golyósfészek állapota, amely gyakran befolyásolja az indíthatóságot is, illetve ha magas résolajat okoz a kopása, akkor terhelés alatt a jármű vészüzembe áll esetenként leállhat menet közben a motor.

Gyakori hiba a porlasztó csúcs szorulása, tömítetlensége (becsöpögése). Ezekben az esetekben a csúcs cseréje szükséges.

Precíz tiszta munkakörnyezet az alapja a minőségi munkának, az injektorok javítására egy különálló satupadot alakítottunk ki, itt másnak nincs helye csak az injektoroknak.

És a legfontosabb, célszerszámok hiányában az egész munka semmit sem érhet...

Összeszerelés után az alkatrészek gyártási tűrése miatt hézagolás szükséges amelyhez rendelkezünk az összes méretlépcsővel a legjobb beállítás érdekében.

Az injektorok szét- és összeszerelésénél a legfontosabb eszköz az injektor satu. Az injektor satu segítségével elkerülhető, hogy nagyobb legyen a kár szétszerelés után, mint előtte.

Az injektorok összeszerelése után próbapadi bemérésre kerül sor, ahol 1000 injektor tesztadataiból kiválasztva az adott injektort minősítjük alapjárati, közép, maximális mennyiségre ill. tömítettség teszt befecskendezési sugárkép szemrevételezése történik.

Ha csúcs csere történik a javítás során, akkor a próbapadi mérés során új injektor kód generálása történik, amelyet a járműbe történő visszaszerelés után illesztésre kerül a vezérlőegységben.

Az általunk javított injektorokra garanciát vállalunk, mert megbízunk szakszerű, precíz munkánkban.

Denso, Siemens rendszerű injektorok javítástechnológiája jelenleg nincs, egy lehetőség van az injektorok ultrahangos tisztítása, majd ismételt próbapadi bemérése. Ezen rendszerű injektorok kódolása hamarosan elérhető lesz nálunk.

Elérhetöségeink:

Nagy István +36 30 320 9468
cégvezetö, adagoló javítás

ifj. Nagy István +36 30 498 5202
dízel technikus, dízel diagnosztikus

Telefonszám: (33) 460 056
E-mail: diesel.special@gmail.com
Cím: 2524 Nagysáp, Temetö út 14.